5 tips voor het schrijven van een goede blog

blogBloggen wint steeds meer aan populariteit. Het is natuurlijk ook een makkelijk middel om iedereen op de hoogte te houden van veranderingen of nieuwe producten. Een goede blog kan je veel bezoekers opleveren, het is daarom belangrijk om tijd te investeren in een goed blogbericht.

Voor het schrijven van een goed blogbericht zijn er een aantal basisregels, deze heb ik even voor je opgesomd.

 1. Heb kennis over het onderwerp waar je over schrijft.

Een artikel schrijven gaat makkelijker en sneller wanneer je verstand heft over een bepaald onderwerp. Het is daarnaast altijd leuk om je kennis te delen met anderen en zo haal je een hoop voldoening uit je artikelen.

2. Heb je een leuk idee? Schrijf het meteen op!

Heb je een idee voor een bepaald artikel? Schrijf het idee dan direct op. Er zijn momenten dat je achter je computer zit en geen enkel idee kan bedenken, dan pak je je notitieblok en kiest één van de opgeschreven onderwerpen.  Daarnaast is het altijd raadzaam om een klein notitieblokje en een pen bij je te hebben zodat je alles kan noteren wanneer dit gewenst is.

3. Zorg voor een goede structuur.

Het is belangrijk om een duidelijke blog te schrijven met een juiste structuur. Een sterke intro een goed middenkader en een compleet slot. Een duidelijk voorbeeld van een dergelijke opbouw biedt de website https://www.krantenproefabonnement.nl. Hier wordt een duidelijk stuk uiteengezet met een goede start, middenkader en slot.

4. Gebruik zoekwoorden om je blog goed vindbaar te maken.

Zorg ervoor dat je een tekst schrijft die voor iedereen makkelijk te lezen is. Daarin is het belangrijk dat u alleen bij de hoofdzaken blijft en eventuele overbodige informatie verwijderd. Je hebt nu een mooie tekst geschreven waarvan je wilt dat iedereen die tekst kan lezen. Het is daarom belangrijk om gevonden te worden en dit begint met een het vermelden van de juiste zoekwoorden in je tekst.

5. Schrijf de perfecte titel

Je hebt nu stil gestaan bij de zoekwoorden en je hebt een duidelijke tekst geschreven. Nu is het belangrijk dat mensen ook doorklikken naar je website wanneer ze je tegen komen in de zoekmachine. Dit bereik je door een duidelijke titel te gebruiken. Een titel die uitnodigt om door te klikken naar je website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.