Top 3 beste blogplatforms

Waar kan ik bloggen?
Je hebt er goed over nagedacht. Je hebt je voorbereid, je hebt een thema en je bent er helemaal klaar voor! Jij gaat bloggen, maar waar eigenlijk? Hier is onze top 3 van blogplatforms!

WordPress
blog-sites
WordPress is een site waar je zeer gemakkelijk je eigen website kan bouwen. Het is ontzettend geliefd onder bloggers en staat dan ook met stipt op nummer 1. Omdat WordPress open source is kan je jouw site precies zou maken als jij het wilt. Je kan naast je blog bijvoorbeeld ook nog eens een webwinkel of een foto pagina maken. WordPress is dan ook helemaal gratis. Natuurlijk heb je wel de mogelijkheid om bepaalde plug-ins of toevoegingen te bestellen die tegen betaling zijn.

Bekijk WordPress

Blogger
Blogger was misschien wel een van de eerste platformen die ontzettend populair was. Door een zeer simpel besturingsprogramma maakt Google het bloggen voor iedereen mogelijk. Je kan je eigen thema kiezen en je hebt een klein beetje inspraak over hoe je website er uit zal zien, maar toch wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van templates. De uitstraling zal dan ook niet uniek zijn, maar het programma is wel volledig gratis. Bovendien ben je gelijk verbonden met Google waardoor jou zoektermen eerder naar boven komen dan wanneer je voor een ander platform kiest.

Bekijk Blogger

Tumblr
Als je jouw lezers de mogelijkheid wil bieden om jouw blog automatisch te volgen, dan is Tumblr wellicht de uitkomst. Deze pagina is de perfecte combinatie tussen social media en een blogplatform. De website is zeer gemakkelijk in gebruik en het delen van content gaat doorgaans erg snel. Daarnaast heeft de website ook nog eens zijn eigen zoekmachine en kan je jouw artikel voorzien van tags. Een ideale set-up dus!

Bekijk Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published.