Bloggen is ook een sport

‘Bloggen is ook een sport,’ in dit artikel zullen we deze stelling onderbouwen. Het is niet alsof je je na het bloggen gelijk moet wagen aan creatine gebruik, maar het bloggen kan best intensief zijn. Veel intensiever dan de meeste denken.

 

Ten eerste: Bloggen kost veel energie

Het beginnen van een blog is erg moeilijk en er gaat veel energie in zitten. Je moet veel dingen voor jezelf op een rij zetten. Waar ga je over bloggen, een thema kiezen of een richting is ontzettend belangrijk. Het is verstandig om een bepaalde doelgroep voor je te hebben en je daarop te richten. Daarnaast is het zo, net zoals bij alle andere hobby’s/banen, dat je er veel energie in moet stoppen om er veel energie uit te halen. Investeer!

 

Ten tweede: Bloggen kost veel tijd

Wanneer je eenmaal een blog hebt opgestart, wat natuurlijk zelf al veel tijd kost, begint het eigenlijk pas echt. Als het goed is heb je volgers gegenereerd, deze volgers wil je natuurlijk graag ‘houden’. Je moet er dus op de een of andere manier voor zorgen dat ze tevreden zijn en blijven. Om dit te bereiken moet je innovatief zijn en goed opzoek gaan naar nieuwe onderwerpen.

 

Ten derde: Bloggen kan vermoeiend zijn

Een veel gehoord argument als blogger is dat het een hele fijne en makkelijke manier is van geld verdienen. Maar velen weten niet dat het soms gepaard kan gaan met ontzettend veel stress. Op het internet kan veel fout gaan, dit heb je ongetwijfeld zelf wel eens ondervonden. Een tekst die niet goed upload (of bijvoorbeeld een filmpje), een link die niet goed werkt, een foto die toch niet zo scherp is als verwacht, kritiek op je mening, en ga zo maar door. Dit kan erg vermoeiend zijn, in sommige gevallen net zo vermoeiend als een situatie op een kantoorbaan. Zo heeft ieder vakgebied zijn eigen voor- en nadelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.