De beste tips voor de zoekmachine

InterlinkenEr is altijd wat te doen over hoe je hoog in de zoekmachines komt. Hier zijn werkelijk duizenden theorie├źn over. In de komende blogs wil ik jullie elke meer meenemen in een facet van het zoekmachine optimalisatie.

Vandaag wil ik daarom even stilstaan bij het ‘interlinken’ vaak ook wel een ‘spinnenweb’ genoemd. Op deze manier heb je controle over het aantal interne links naar een bepaalde pagina. Je zorgt ervoor dat de bezoekers op je website doorklikken naar andere pagina’s en meer tijd doorbrengen op je pagina’s.

Beide genoemde punten zijn belangrijk voor de meeste zoekmachines. Er wordt gemeten hoelang bezoekers op je pagina blijven en ook het aantal links wordt op de achtergrond bijgehouden. Hier even een voorbeeld in de praktijk. Zie de website www.538hitzone.net, hier kan je op elke pagina terugklikken naar de vorige Hitzone cd en naar de nieuwste hitzone cd. Het resultaat is een overzichtelijke website waarbij je de bezoekers de mogelijkheid biedt om eenvoudig door te klikken naar de pagina die ze graag willen zien. Je houdt je bezoekers dus langer op de pagina en heeft hen duidelijkheid. Uiteindelijk wil google een duidelijke maar ook vooral een goede website voor zijn bezoekers. In het volgende blog staan we stil bij een ander aspect van zoekmachine optimalisatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.