De mooiste plekken op de aarde

Cala Xaracca Ibiza

Dit is een heerlijk en rustig strand op Ibiza met een adembenemend mooi uitzicht. Hier zit ook een hele lekker strandtent waar je goed kunt eten en waar ze de beste aioli hebben van het eiland. Het water is er ook erg fijn: de golven en de kuststrook zijn rustig. Vergeet zeker niet om je snorkelset mee te nemen, in het heldere water zijn de mooiste vissen te spotten! Het is ten slotte een perfecte plek om mooie plaatjes te schieten. Trek je favoriete ibiza jurkje aan en fotograferen maar!

 

Antartica

Een totaal andere plek dan Ibiza (en natuurlijk vele malen kouder), maar minstens zo adembenemend! Antarctica is te omschrijven als een plek die surreële schoonheid biedt. De mens hoort er eigenlijk niet thuis, het is zo ontzettend puur. De sneeuw op de bergen glinstert als kristal en in de zee met zijn ijs zijn alle tinten blauw te herkennen. Een echte aanrader is om ‘s avonds laat het landschap te bekijken. Op het moment dat de zon daalt maar nog niet ondergaat, krijgt heel Antarctica een prachtig fluwelen roze gloed over zich heen.

 

Lake Retba Senegal

In Senegal in Afrika bevindt zich het Lake Retba. Dit meer kleurt helemaal roze, het is alsof je in een roze bad duikt van gesmolten frambozen- en aardbei-ijsjes. De roze kleur ontstaat door de Dunaliella Salina algen die een rood pigment produceren, die het zonlicht gebruikt voor meer energie. Vooral in het droge seizoen (wanneer de zon volop schijnt) is de kleur op zijn mooist. Daarnaast is het water in dit meer zó zout dat je erin kunt drijven.

 

Lavendelvelden Frankrijk

Velen die aan Frankrijk denken, denken aan de paarse uitgestrekte lavendelvelden. In Provence vind je op elke markt lavendel. De lavendel bloeit hier vanaf eind juli tot eind augustus. Het landschap verandert dan in een zowaar paars tapijt, dat ontzettend lekker ruikt en wuift in de wind. Er zijn verschillende lavendelroutes die je kunt bewandelen. We kunnen je verzekeren dat je je na een wandeling gekalmeerd en betoverd voelt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.