Publiciteit voor je blog, hoe doe je dat?

Ooit begon het bloggen als hobby. In plaats van het schrijven in een dagboek werd het delen van meningen op een online platform ontzettend populair. Vandaag de dag is het een markt waarop miljoenen te verdienen zijn als je het maar handig aanpakt. De vraag is dus, hoe zorg je dat jou blog razend populair wordt?

Social media
meer-verkopenDe wereld is nergens meer zonder social media. Wil je iets bereiken op het internet dan is het handig als je op een groot team van (online) vrienden kan bouwen. Dankzij mond tot mond reclame kom je namelijk al een heel eind, en het is nog eens gratis ook! Zorg er voor dat er meer dan 1 artikel op je blog staat, schrijf een lekker leesbaar stuk en verzin er een ontzettend scherpe titel bij. Laat je vrienden deze vervolgens verspreiden via media zoals Facebook, TwitterTumblr en YouTube. Zorg er uiteraard voor dat ook jij op deze netwerken te vinden bent. Vraag niet in een algemene post of mensen dit voor je willen verspreiden, maar vraag het op de man af. Ja, je bent er even mee bezig, maar houdt in je achterhoofd dat je zo’n 300 mensen per persoon extra kan bereiken.

Samenwerking
Als blogger haal je overal je inspiratie vandaan. Het is dus niet vreemd als jij zelf per dag zelf een aantal blogs bezoekt. Je zal ongetwijfeld een lijst met favorieten hebben die over de zelfde onderwerpen bloggen als jou. Biedt deze bloggers een samenwerking aan. Een vermelding van jou blog op die van hen en andersom. Of vraag die ene persoon eens om een gastblog te schrijven voor jouw site. Hij zal ongetwijfeld aan zijn lezers mededelen dat hij ergens een nieuw artikel heeft en voila, jij hebt nieuwe bezoekers.

Opvallen
Het mooiste is natuurlijk als jouw blog boven aan komt te staan wanneer iemand een zoekterm in google intypt. Om dat te bereiken kan je het beste gebruik maken van SEO teksten. Door bepaalde zoektermen meerdere malen in de tekst terug te laten komen is de herkenbaarheid voor google gemakkelijker, met alle positieve resultaten van dien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.