Het schrijven van SEO teksten

Wanneer je net met schrijven en bloggen begint zal je ongetwijfeld tegen de term SEO aanlopen. Deze manier van schrijven zorgt er voor dat je artikelen gemakkelijk gevonden kunnen worden in zoekmachines zoals Google en is daarom erg gewenst Hoe beter een SEO tekst geschreven is, hoe hoger je in de zoeklijst op Google komt te staan, deste meer publiek je kan genereren. Toch zijn er een flink aantal do’s en don’t voor het schrijven van een Search Enginge Optimalisation tekst.

Google

SEO teksten schrijvenRuim 80% van de Nederlanders gebruikt Google als de standaard zoekmachine. Je wilt je teksten dan ook zo schrijven dat ze boven aan de lijst komen te staan. Het is namelijk maar zelden dat een bezoeker van google verder komt dan de 3e pagina van gevonden resultaten. Je wilt dat de bezoeker jouw item als eerste ziet en meteen weet dat het goed zit. Om je daar bij te helpen heeft Google dan ook een handleiding voor het schrijven van SEO teksten gemaakt. Om jouw tekst gemakkelijk te laten vinden is het aan te raden om deze eerst door te lezen.

Woorden, woorden en nog eens woorden

SEO teksten zijn gebaseerd op zoekwoorden. Het is belangrijk dat je onderwerp duidelijk naar voren komt en dat je woorden gebruikt die gemakkelijk gevonden kunnen worden in een zoekmachine. Door op een zoekmachine vriendelijke manier te schrijven kan je jouw positie al snel verbeteren. Het herhalen van zoektermen kan jouw daar bij helpen. Als je deze tekst aan het einde nog een keer doorleest zal je opvallen dat een aantal termen met regelmaat terug komt. Zo zal je SEO minimaal 1 keer per alinea vermeld zien staan. Ook woorden zoals zoekmachine, Google en schrijven komen meerdere malen voor. Daar gaat deze tekst immers over, dus zien we graag dat dit zo in de zoekmachine naar voren komt.

Titel Tag

Dit kopje is wellicht een beetje verraderlijk. Het gaat er namelijk om dat je jou artikel van een goede titel voorziet waarin het onderwerp meteen naar voren komt. Hierdoor wordt het meteen door Google opgepikt en valt het bij de bezoekers meteen op ‘…Schrijven van SEO teksten”, geeft duidelijk aan waar deze tekst over zal gaan. Daar houdt het echter nog niet op. Je eerste paar zinnen komen namelijk ook gelijk naar voren. Deze worden weliswaar Meta Tags genoemd, maar zijn net zo belangrijk als je titel. Je wilt in je eerste zin namelijk meteen duidelijk hebben waar het artikel over gaat. Lees maar eens terug hoe dit artikel begon en je zult gelijk zien wat ik bedoel.

Creativiteit

In een goede SEO tekst komen je zoektermen meerdere malen voor. De setting is echter iedere keer anders. Dat is niet alleen prettiger voor de lezer, maar ook voor Google. Zorg er dan ook voor dat je jouw artikel uniek houdt. Voorkom zo veel mogelijk dezelfde soort beschrijvingen in andere artikelen. Hoe vaker je dezelfde Title Tags en Meta Tags gebruikt in je artikelen, hoe moeilijker het is voor google om daar onderscheid in te maken. Met andere woorden, je wordt juist moeilijker te vinden. Zorg er dus voor dat al je teksten SEO woorden bevatten, een sterke en unieke titel hebben en een unieke inleiding.

Tweelingen? Dacht het niet!

Zoekmachines herkennen duplicaten. Met andere woorden, als iemand jou tekst op een andere site plaatst dan laat Google maar een van de twee websites zien. Doorgaans is dit de website die het meeste bezocht wordt. Als je dus de vraag krijgt of iemand jouw tekst mag gebruiken moet je goed overwegen of je hier beter van wordt. Uiteraard is het verstandig om eerst even te genieten van de grote eer, maar daarna wil je echt even bekijken hoeveel hits die andere site nou precies heeft op een dag. Het meest optimale zou zijn om een nieuwe titel en inleiding te schrijven die gebaseerd is op dezelfde soort SEO zoektermen. Daarnaast kan het geen kwaad om een link naar het originele artikel te laten plaatsen. Dan heb je nog eens extra naamsbekendheid en wellicht een aantal nieuwe bezoekers er bij. Voorkom in ieder geval dat jouw tekst zomaar klakkeloos ergens wordt neergezet. Gelukkig heb je daar dan wel weer copyright voor!

Bij Copyscape kan je kijken of jouw tekst op het internet al gevonden is of niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.